Tradiční polské holoubky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 sklenice vývar 1 ks cibule vegeta cukr krupice bobkový list 1 hlávka hlávkové zelí 1 sklenka rajský protlak 1 sklenice vařená rýže mletý černý pepř 250 g směs mletého masa hřiby nebo žampiony
Postup Tradiční polské holoubky
Postup přípravy receptu
-
Z velkého hlávkového zelí odstraníme kořen a hlávku uvaříme ve slané vodě. Vaříme 15 minut, potom scedíme, necháme vystydnout a lístek po lístku oddělíme od hlávky
Maso opečeme na mírném ohni. To samé uděláme s nadrobno pokrájenou cibulkou a očištěnými hřiby nebo žampiony. Potom vše smícháme s předem uvařenou rýží a dochutíme solí a pepřem
Hotovou masovou směs navrstvíme na lístky zelí a zavineme. Posléze holoubky klademe do hrnce a zalijeme je vývarem (kuřecí nebo zeleninový) s rajským protlakem. Přidáme bobkový list, vegetu a cukr, pokud je protlak až moc kyselý
Polské holoubky vaříme na mírném ohni asi 45 minut
Tradiční polské holoubky jsou výborné jen tak na talířku jako hlavní chod. Dobře chutnají s vekou nebo brambory
Vegetariáni mohou vynechat mleté maso a nahradit jej větším množstvím rýže a hub.