Pečené uzené kuřecí stehno s čočkovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
1-1,5 lžíce máslo
1 ks brambory
2 ks cibule
1/2 ks cibule
450 - 500 ml voda
160 g červená čočka
3 špetky mletý kmín
naťová cibulka
3 špetky mleté nové koření
1/2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 ks uzené kuřecí stehno
1/2 lžičky mletý rozmarýn
umeocet
1 lžička kořenící směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Uzená kuřecí stehna opláchneme a kůži na několika místech nařízneme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Oloupaný česnek prolisujeme a vetřeme do kuřecích stehen. Dno zapékací mísy poklademe polovinou cibule a na ni položíme ochucená kuřecí stehna, která zasypeme zbývající cibulí. Vše zakapeme olejem, podlijeme vývarem a zakryté upečeme při 180 °C doměkka. Asi 15 minut před dokončením kuřecí stehna odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200 °C a dopečeme dozlatova

  2. Mezitím si připravíme čočkové pyré. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nahrubo. Oloupaný brambor nakrájíme na kostičky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem, poté vmícháme červenou čočku a brambory, mletou sladkou papriku, mletý rozmarýn, nové koření a drcený kmín. Vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, ochutíme kořenící směsí Horalka a zakryté zvolna vaříme doměkka, čočka nám během vaření nabobtná. Pak vše rozmělníme tyčovým mixérem a dochutíme umeoctem, opatrně solí a pepřem. Pro zjemnění čočkového pyré nakonec ručně po kouscích zašleháme máslo

  3. Na nahřáté talíře rozdělíme porce čočkového pyré, na které umístíme pečené uzené stehno. Vše zakápneme cibulovým sosem a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Pečené uzené kuřecí stehno s čočkovým pyré ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!