Pečené vepřové koleno s marinádou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek 2 ks cibule 250 g kečup 5 ks bobkový list 8 ks nové koření 1 lžíce plnotučná hořčice 1 lžíce sojová omáčka 4 ks celý pepř 400 ml hovězí vývar 1 lžíce worcestrová omáčka 1 kg vepřové koleno podle chuti sůl mletý pepř
Postup Pečené vepřové koleno s marinádou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová kolena dobře omyjeme a dáme do tlakového hrnce vařit spolu s bobkovým listem, celým černým pepřem, novým kořením a solí. Kolena s kořením vaříme cca 1,5 hodiny.
Uvařená vepřová kolena vyjmeme, naporcujeme (vykostíme) a dáme do pekáče s cibulí nakrájenou na kolečka. Potřeme marinádou, kterou si připravíme smícháním kečupu, worcesterové omáčky, sojové omáčky, prolisovaného česneku, hořčicí, vývaru, pepře a soli.
Pekáč s vepřovým kolenem s marinádou vložíme do předem zahřáté trouby na 220 °C cca 1,5 hod za občasného podlévání. Během pečení kontrolujeme kůžičku, zda už je křupavá.
Pečené vepřové koleno s marinádou podáváme s chlebem třeba na večeři.