Pečené vločkové bochánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
200 g cukr moučka
100 g hladká mouka
1 ks tuk na pečení
500 g ovesné vločky
podle chuti
rozinky
mandle
brusinky
dýňová semínka
lískové ořechy
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme celý tuk na pečení a přisypeme ovesné vločky, které pomalu opražíme. Vychladlou hmotu spojíme s cukrem moučka, hladkou moukou, rozkvedlanými vejci a podle vlastní chuti přidáme nasekané ořechy (vlašské, lískové, pekanové, mandle aj.), rozinky, brusinky, dýňová nebo sezamová semínka, prostě to, co máme rádi. Vzniklé těsto důkladně prohněteme.

  2. Z těsta vytvoříme vločkové bochánky, které vyložíme na plech s pečícím papírem. Pokud se těsto lepí na ruce, pomůžeme si namočením rukou ve vodě. Bochánky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180 °C.

  3. Pečené vločkové bochánky podáváme jako chutnou a zdravou snídaní nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!