Pečený losos na bylinkách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g máslo 1 lžička tymián 1 lžička rozmarýn 1 ks limetka 2 lžíce olivový olej 8 - 10 ks nové brambory 1/2 lžičky česneková sůl 2 ks steak z lososa
Postup Pečený losos na bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Lososa i s kůží opláchneme a osušíme, poté rybu pokapeme limetkou nebo citronem. Nové brambory necháme ve slupce, jen je důkladně omyjeme. Bylinky natrháme
Olej promícháme s rozmarýnem a tymiánem, přidáme i česnekovou sůl. Marinádou potřeme steaky z lososa a necháme hodinu marinovat
Mezitím uvaříme nové brambory. Vaříme je v osolené vodě do poloměkka. Poté scedíme. Slupku můžeme nechat, komu vadí, oloupe
Lososa po obou stranách opečeme dorůžova na rozehřátém másle
Připravíme si pekáček. Do něj vložíme lososa, okolo položíme brambory a zalijeme výpekem. Můžeme ještě přidat lístečky oblíbené bylinky. Lososa vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme na funkci gril asi 20 minut dozlatova
Pečeného lososa na bylinkách podáváme jako výborný hlavní chod.