Pečený losos s jarní zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 hrst hrášek sůl 30 g máslo rozmarýn 1/2 ks citron 4 ks mrkev saturejka 1 lžíce olivový olej 4 řapíky řapíkatý celer čerstvě mletý pepř 2 - 3 ks jarní cibulka s natí 400 g steak z lososa
Postup Pečený losos s jarní zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme saturejkou. Připravené steaky z lososa vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a i na lososa poklademe plátky másla. Steaky z lososa pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, až povrch zezlátne a losos je správně propečený
Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer nakrájíme asi na 0,5 cm hrubé kousky, mrkev nakrájíme na menší hranolky nebo kolečka
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s trochou oleje. Do pánve nasypeme cibulku, pár minut restujeme, poté přidáme mrkev, řapíkatý celer a znovu pár minut restujeme. Když je zelenina z části orestovaná, vsypeme hrášek, zalijeme trochou vody a asi 3 - 4 minuty podusíme. Zelenina by měla zůstat na pohled pěkně barevná a na skus křupavá. Zeleninovou směs na závěr osolíme, opepříme a dochutíme troškou rozmarýnu
Tímto je zeleninová směs i pečený losos připraven k podávání
Pečeného lososa servírujeme na nahřáté talíře, doplníme zeleninou a kouskem citronu. Ihned podáváme.