Pečený losos s jarní zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 hrst hrášek
sůl
30 g máslo
rozmarýn
1/2 ks citron
4 ks mrkev
saturejka
1 lžíce olivový olej
4 řapíky řapíkatý celer
čerstvě mletý pepř
2 - 3 ks jarní cibulka s natí
400 g steak z lososa

Postup přípravy receptu

  1. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme saturejkou. Připravené steaky z lososa vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a i na lososa poklademe plátky másla. Steaky z lososa pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, až povrch zezlátne a losos je správně propečený

  2. Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, řapíkatý celer nakrájíme asi na 0,5 cm hrubé kousky, mrkev nakrájíme na menší hranolky nebo kolečka

  3. Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s trochou oleje. Do pánve nasypeme cibulku, pár minut restujeme, poté přidáme mrkev, řapíkatý celer a znovu pár minut restujeme. Když je zelenina z části orestovaná, vsypeme hrášek, zalijeme trochou vody a asi 3 - 4 minuty podusíme. Zelenina by měla zůstat na pohled pěkně barevná a na skus křupavá. Zeleninovou směs na závěr osolíme, opepříme a dochutíme troškou rozmarýnu

  4. Tímto je zeleninová směs i pečený losos připraven k podávání

  5. Pečeného lososa servírujeme na nahřáté talíře, doplníme zeleninou a kouskem citronu. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!