Pečený ovocný čaj s rumem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 dl rum
2 lžíce skořice
1 ks citron
1 balíček vanilkový cukr
1 kg červený rybíz
1 kg jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Rybíz a vybrané ovoce (borůvky, jahody, švestky, kromě banánů lze použít snad všechno, i kompotované) nakrájíme na kousky a smícháme v pekáči s ostatními ingrediencemi. Z citronu jen dužninu. Cukr dáme spíše podle chuti, někdo má rád sladší někdo méně.

  2. Ovocný čaj pečeme v předehřáté troubě na maximum asi 30 minut, až ovoce zesklovatí. Horké plníme do skleniček tak, aby ovoce bylo ponořené pod tekutinou a otočíme dnem vzhůru. Vystydlé uchováváme v temnu a chladu.

  3. Za sychravého počasí dáme 2 - 3 lžičky pečeného čaje do hrnku, zalijeme horkou vodou a pijeme. Pro děti lze udělat variantu bez rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!