Pečený ovocný čaj s rumem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cukr 1 dl rum 2 lžíce skořice 1 ks citron 1 balíček vanilkový cukr 1 kg červený rybíz 1 kg jiné ovoce
Postup Pečený ovocný čaj s rumem recept
Postup přípravy receptu
-
Rybíz a vybrané ovoce (borůvky, jahody, švestky, kromě banánů lze použít snad všechno, i kompotované) nakrájíme na kousky a smícháme v pekáči s ostatními ingrediencemi. Z citronu jen dužninu. Cukr dáme spíše podle chuti, někdo má rád sladší někdo méně.
Ovocný čaj pečeme v předehřáté troubě na maximum asi 30 minut, až ovoce zesklovatí. Horké plníme do skleniček tak, aby ovoce bylo ponořené pod tekutinou a otočíme dnem vzhůru. Vystydlé uchováváme v temnu a chladu.
Za sychravého počasí dáme 2 - 3 lžičky pečeného čaje do hrnku, zalijeme horkou vodou a pijeme. Pro děti lze udělat variantu bez rumu.