Pečený vepřový jazyk recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 800 g brambory 1 ks pomeranč 1 ks vepřový jazyk (750 g) podle chuti čerstvý tymián na obalení 200 g anglická slanina (plátky) na potření 10 g pomerančová marmeláda
Postup Pečený vepřový jazyk recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový jazyk nejprve uvaříme doměkka, pak oloupeme a osušíme.
Celý jazyk potřeme pomerančovou marmeládou a obalíme plátky anglické slaniny. Slaninu přichytíme párátky nebo režnou nití.
Na velký hluboký pekáč dáme olivový olej, obalený jazyk a také oloupané, ve slupce uvařené brambory, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Ty ještě proložíme na osminky nakrájeným velkým pomerančem, posypeme tymiánem a dáme na 45 minut do trouby při teplotě 160 °C. Posledních 5 minut pak můžeme nechat projít grilem, brambory chytnou zlatý nádech.
Pečený vepřový jazyk s brambory rozdělíme na talíře a podáváme na oběd nebo večeři.