Pečený vepřový jazyk recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 g brambory
1 ks pomeranč
1 ks vepřový jazyk (750 g)
podle chuti
čerstvý tymián
na obalení
200 g anglická slanina (plátky)
na potření
10 g pomerančová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový jazyk nejprve uvaříme doměkka, pak oloupeme a osušíme.

  2. Celý jazyk potřeme pomerančovou marmeládou a obalíme plátky anglické slaniny. Slaninu přichytíme párátky nebo režnou nití.

  3. Na velký hluboký pekáč dáme olivový olej, obalený jazyk a také oloupané, ve slupce uvařené brambory, které jsme nakrájeli na čtvrtky. Ty ještě proložíme na osminky nakrájeným velkým pomerančem, posypeme tymiánem a dáme na 45 minut do trouby při teplotě 160 °C. Posledních 5 minut pak můžeme nechat projít grilem, brambory chytnou zlatý nádech.

  4. Pečený vepřový jazyk s brambory rozdělíme na talíře a podáváme na oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!