Pekáček z chaloupky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
2 lžíce máslo
1 hrnek mléko
1 ks cuketa
0.3 kg rajče
1 ks brokolice
0.3 kg houby
0.5 kg kabanos
10 dkg strouhaný sýr
2 ks střední pórek
podle chuti
sůl
vegeta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme a nakrájíme pórek na špalíčky, brokolici rozdělíme na růžičky, cuketu nakrájíme po oloupání na kostky, houby na plátky a chvíli podusíme na másle, posolíme a opepříme.

  2. Pekáček vymažeme a vysypeme strouhankou, dáme vrstvu zeleniny, oloupaný a na plátky nakrájený kabanos, plátky rajčat, ty posypeme vegetou a dáme zbytek zeleninové směsi.

  3. Zalijeme v mléce rozšlehanými vejci s posekanou petrželkou a osolíme.

  4. Pekáček z chaloupky v rozehřáté troubě zapečeme. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem.

  5. Pekáček z chaloupky podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!