Penne s kedlubnovým zelím a ajvarem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks kedlubna 1 balíček bezvaječné těstoviny penne podle chuti sůl čerstvě mletý pepř citronová štáva ajvar
Postup Penne s kedlubnovým zelím a ajvarem recept
Postup přípravy receptu
-
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny penne rigate, ale mohou být i kolínka nebo vřetena, co dům dá. Uvařené těstoviny scedíme.
Velkou kedlubnu nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na olivovém nebo řepkovém oleji. Poté přidáme k cibuli nastrouhaný kedluben a na jemné proužky nakrájené kedlubnové listy. Osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a restujeme. Po chvíli přidáme 0,5 dl vody a chvíli dusíme.
Jakmile se voda skoro vydusí, stáhneme z ohně, přidáme ajvar, promícháme a dochutíme citronovou šťávou. Dochucené kedlubnové zelí promícháme s těstovinami.
Penne s kedlubnovým zelím a ajvarem rozdělíme talíře a podáváme.