Penne s kedlubnovým zelím a ajvarem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks kedlubna
1 balíček bezvaječné těstoviny penne
podle chuti
sůl
čerstvě mletý pepř
citronová štáva
ajvar

Postup přípravy receptu

  1. V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny penne rigate, ale mohou být i kolínka nebo vřetena, co dům dá. Uvařené těstoviny scedíme.

  2. Velkou kedlubnu nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na olivovém nebo řepkovém oleji. Poté přidáme k cibuli nastrouhaný kedluben a na jemné proužky nakrájené kedlubnové listy. Osolíme, opepříme čerstvě umletým pepřem a restujeme. Po chvíli přidáme 0,5 dl vody a chvíli dusíme.

  3. Jakmile se voda skoro vydusí, stáhneme z ohně, přidáme ajvar, promícháme a dochutíme citronovou šťávou. Dochucené kedlubnové zelí promícháme s těstovinami.

  4. Penne s kedlubnovým zelím a ajvarem rozdělíme talíře a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!