Penne se zeleným chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - petrželka
50 g šunka
1 ks cibule
200 g smetana
- - pepř mletý
1 lžíce protlak rajčatový
400 g penne
500 g chřest zelený

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme okapat. Chřest omyjeme, dolní konce oloupeme a výhonky šikmo nakrájíme, šunku na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme šunku, potom chřest a všechno krátce opečeme. Rajčatový protlak smícháme se smetanou, přilijeme do pánve a jakmile omáčka zhoustne, přidáme těstoviny. Dochutíme solí a pepřem a chvíli prohřejeme. Na talíři zdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!