Penne těstoviny s kuřecím masem bílými hříbky a smetanou Alpro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g kuřecí maso
200 g bílé hříbky
400 ml smetana Alpro
podle chuti
sůl
pepř mletý
příloha
400 g těstoviny
na ozdobu
čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny penne ve vroucí osolené vodě. Bílé hříbky si nakrájíme na menší plátky a dáme vařit do měkka. Potom si nakrájíme kuřecí maso na nudličky, osolíme, opepříme a dáme osmahnout na pánev.

  2. Osmažené kuřecí maso zalijeme smetanou Alpro a provaříme. Následně přidáme žampiony a znova provaříme.

  3. Omáčku dochutíme solí, přidáme máslo na zjemnění a do takto připravené jemné omáčky zamícháme uvařené těstoviny.

  4. Penne těstoviny s kuřecím masem bílými hříbky a smetanou Alpro posypeme před podáváním čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!