Penne zapečené s klobáskou a fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej vývar 1 - 2 lžičky rozmarýn 200 g tvrdý sýr 200 g pikantní klobása 1 konzerva bílé fazole 5 lžic strouhaná houska mletá sladká paprika 1 konzerva loupaná rajčata 250 g těstoviny penne
Postup Penne zapečené s klobáskou a fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu do poloměkka. Pikantní klobásky sloupneme ze střívka a jemně usekáme. Sušený rozmarýn rozdrtíme, fazole necháme okapat na sítku, loupaná rajčata ve vlastní šťávě rozšťoucháme vidličkou na menší kousky a oloupaný česnek usekáme nahrubo. Polovinu sýru promícháme se strouhankou
Na oleji necháme zpěnit česnek, vmícháme klobásku a vše krátce orestujeme. Přidáme rajčata, sladkou papriku, drcený rozmarýn, pepř a sůl a zakryté dusíme asi 5 minut. Jakmile se všechny chutě spoj, vmícháme nastrouhaný sýr, okapané fazole a těstoviny. Směs vložíme do zapékací mísy, podlijeme malým množstvím vývaru a posypeme promíchanou strouhankou se sýrem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme přibližně 20 - 25 minut, dokud nevznikne zlatavá krustička
Zapečené těstoviny penne s klobáskou, bílou fazolí a sýrem rozdělíme na porce a podáváme s čerstvou zeleninou.