Česnekové kuře na rozmarýnu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 100 ml olej sůl 3 větvičky rozmarýn 1 ks kuře 2 lžíce citronová šťáva drůbeží vývar
Postup Česnekové kuře na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Čerstvý rozmarýn očistíme, lístečky otrháme a nahrubo pokrájíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rozmarýn, česnek a citronovou šťávu promícháme s nahřátým olejem a necháme asi 1 hodinu rozležet
Kuře očistíme, omyjeme, osušíme a osolíme včetně dutiny břišní. Potřeme naloženou směsí rozmarýnu a česneku. Dbáme na to, aby česnek nebyl na povrchu kuřete, jinak by zhořkl. Takto připravené kuře vložíme do trouby a pečeme dozlatova za občasného podlévání výpekem a vývarem
Jednotlivé porce česnekového kuřete urovnáme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou. Česnekové kuře na rozmarýnu podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem. Podáváme ihned