Perkelt pusta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 l vývar 1 kg brambory 200 g cibule 1 hrst pažitka 125 g sádlo 2 ks rajče 3 ks zelená paprika 800 g hovězí zadní podle chuti česnek sůl feferonka mletá paprika
Postup Perkelt pusta recept
Postup přípravy receptu
-
Maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném tuku, přidáme utřený česnek, kmín a posypeme paprikou. Přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Přidáme maso, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni pod pokličkou. Občas podlijeme vývarem. Když maso začne měknout, přidáme na kousky nakrájené papriky, rajčata, feferonku a brambory. Perkelt 15 - 20 minut dusíme, potom přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou ještě krátce povaříme.
Perkelt pustu podáváme s pečivem a zdobíme kolečky zelené papriky.