Perkelt pusta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 l vývar
1 kg brambory
200 g cibule
1 hrst pažitka
125 g sádlo
2 ks rajče
3 ks zelená paprika
800 g hovězí zadní
podle chuti
česnek
sůl
feferonka
mletá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Maso pokrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme.

  2. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném tuku, přidáme utřený česnek, kmín a posypeme paprikou. Přilijeme trochu vývaru a vydusíme na tuk. Přidáme maso, osolíme a dusíme pod pokličkou na mírném ohni pod pokličkou. Občas podlijeme vývarem. Když maso začne měknout, přidáme na kousky nakrájené papriky, rajčata, feferonku a brambory. Perkelt 15 - 20 minut dusíme, potom přilijeme trochu vývaru a pod pokličkou ještě krátce povaříme.

  3. Perkelt pustu podáváme s pečivem a zdobíme kolečky zelené papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!