Perníčky na Vánoce či Velikonoce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 50 g máslo 30 g sádlo 100 g med 250 g cukr moučka 650 g hladká mouka 3 lžičky jedlá soda 0.5 balíčku perníkové koření poleva 1 ks bílek 150 g cukr moučka citronová šťáva
Postup Perníčky na Vánoce či Velikonoce recept
Postup přípravy receptu
-
Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny. Nakonec dáme tuk nakrájený na menší kousky.
Těsto na perníčky důkladně prohněteme, zabalíme do mikrotenu a v lednici necháme těsto uležet den až týden.
Uleželé těsto vyválíme na asi 4 mm plát, vykrojíme a pečeme. Perníčky budou asi 1 cm vysoké. Před upečením potíráme perníčky žloutkem s vodou. Perníčky pečeme podle barvy asi 10 minut při 200 °C.
Upečené perníčky zdobíme podle fantazie bílkovou polevou.
Poleva - 1bílek, 150g moučkového cukru, citronová šťáva - vyšlehat do pěny.