Perníčky od Marušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks vejce
hřebíček
0.3 kg med
80 dkg cukr krupice
2 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 kg hladká mouka
2 lžičky jedlá soda
květ badyánu
na potření
vejce
na ozdobu
ořechy
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme vejce, med, jedlou sodu, skořici, vanilkový cukr, trochu hřebíčku a popřípadě i květ badyánu. Všechny ingredience smícháme dohromady a dobře vypracujeme v nelepivé těsto. Můžeme nechat do druhého dne v lednici uležet, ale nemusíme.

  2. Těsto si rozválíme na plát a vykrajujeme tvořítky nejrůznější tvary, které poté klademe na plech s pečícím papírem či bez papíru.

  3. Každý perníček potřeme rozšlehaným vejcem a do každého z nich nahoru dáme kousek ořechu.

  4. Perníčky od Marušky pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C. Po upečení necháme perníčky vychladnout a sundáme z plechu.

  5. Hotové perníčky můžeme ozdobit či potáhnout čokoládovou polevou a vložit do krabice spolu s jablkem, aby nám pěkně změkly a provoněly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!