Perník á la Lenisska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g cukr
10 lžic olej
1 ks vejce
2-3 lžíce kakao
250 ml mléko
0 balíčků čokoláda
400 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do perníku. Přidáme cukr, vejce, mléko, olej a kakao. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou čokoládu.

  2. Vše vyšleháme nejlépe elektrickým šlehačem v hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Perník á la Lenisska vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zda je perník upečený, zkoušíme špejlí.

  3. Perník á la Lenisska ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!