Perník á la Lenisska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 250 g cukr 10 lžic olej 1 ks vejce 2-3 lžíce kakao 250 ml mléko 0 balíčků čokoláda 400 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do perníku
Postup Perník á la Lenisska recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s práškem do perníku. Přidáme cukr, vejce, mléko, olej a kakao. Můžeme přidat na kostičky nakrájenou čokoládu.
Vše vyšleháme nejlépe elektrickým šlehačem v hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Perník á la Lenisska vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Zda je perník upečený, zkoušíme špejlí.
Perník á la Lenisska ozdobíme podle fantazie a můžeme podávat.