Perník od Haničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

9 lžic olej
2 ks vejce
1 lžíce rum
2 lžíce kakao
500 ml mléko
30 dkg cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
1 lžíce mletá skořice
1-2 lžičky ztužený tuk
citronová kůra
45 dkg polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 balíček kypřící prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Tekuté suroviny vlijeme do mísy. Rozklepneme ke směsi vejce. Sypké suroviny dáme do druhé mísy a také promícháme. Pak vše smícháme dohromady.

  2. Vyšší plech vymažeme a vysypeme. Vlijeme těsto, rovnoměrně rozprostřeme a v předehřáté troubě pečeme perník dozlatova.

  3. Perník od Haničky necháme vychladnout, podle fantazie ozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!