Bulgur se zeleninou a parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks paprika 1 ks cibule tymián 4 - 5 ks rajče 100 g parmazán 1 lžíce olivový olej mletý barevný pepř 300 g bulgur
Postup Bulgur se zeleninou a parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Většinou se připravuje tak, že se zalije dvojnásobným množstvím horké vody (lépe zeleninovým vývarem), přivede se k varu a 7 minut se vaří. Poté bulgur přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít. Hotový bulgur scedíme
V tuto chvíli máme čas na přípravu zeleniny. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Komu na rajčatech nevadí slupka, může ji nechat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, přidáme papriku, rajčata a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Stačí opravdu pár minut, zelenina má zůstat na skus. K zelenině přisypeme bulgur, promícháme, dochutíme solí, pepřem a podle chuti i trochou tymiánu
Bulgur se zeleninou sypeme před podáváním nastrouhaným parmazánem. Je dobrý teplý i studený.