Bulgur se zeleninou a parmazánem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks paprika
1 ks cibule
tymián
4 - 5 ks rajče
100 g parmazán
1 lžíce olivový olej
mletý barevný pepř
300 g bulgur

Postup přípravy receptu

  1. Bulgur připravíme podle návodu na obalu. Většinou se připravuje tak, že se zalije dvojnásobným množstvím horké vody (lépe zeleninovým vývarem), přivede se k varu a 7 minut se vaří. Poté bulgur přikryjeme pokličkou a necháme ještě 10 minut dojít. Hotový bulgur scedíme

  2. V tuto chvíli máme čas na přípravu zeleniny. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Komu na rajčatech nevadí slupka, může ji nechat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky

  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, přidáme papriku, rajčata a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Stačí opravdu pár minut, zelenina má zůstat na skus. K zelenině přisypeme bulgur, promícháme, dochutíme solí, pepřem a podle chuti i trochou tymiánu

  4. Bulgur se zeleninou sypeme před podáváním nastrouhaným parmazánem. Je dobrý teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!