Perník s medovou náplní a polevou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 ks vejce 100 g máslo 1 ks žloutek 4 lžíce med 200 g cukr moučka 1 lžíce soda 1 lžička mletá skořice 500 g hladká mouka 1 lžička citronová kůra 250 ml vlažné mléko 1 ks kypřící prášek do pečiva 1 hrst sekané ořechy krém 250 g máslo 4 lžíce med 4 lžíce mleté ořechy poleva med
Postup Perník s medovou náplní a polevou recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s práškem do pečiva, sodou, moučkovým cukrem, citronovou kůrou, mletou skořicí a sekanými ořechy.
Do vlažného mléka metličkou vmícháme rozehřáté máslo, med, vejce a žloutek. Přidáme sypkou směs a těsto důkladně promícháme. Perníkové těsto nalijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 35 - 40 minut. Upečený perník necháme na mřížce vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Změklé máslo vyšleháme s medem a jemně nastrouhanými mandlemi nebo ořechy. Vychladlý perník podélně rozkrojíme. Spodní plát potřeme medovým krémem, přiklopíme horním plátem perníku a povrch potřeme rozehřátým medem.
Perník s medovou náplní a polevou necháme uležet, nakrájíme a můžeme podávat.