Perník se sušenými švestkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 ml olej
3 ks vejce
2 lžíce rum
20 g kakao
150 ml mléko
150 g cukr moučka
150 g kysaná smetana
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
100 g sušené švestky
1 ks čokoládová poleva
1 balíček kypřící prášek do perníku
10 g perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, cukr a olej vyšleháme a potom postupně přidáváme kysanou smetanu, mléko, kakao, směs koření do perníku, rum, mouku smíchanou s kypřícím práškem a na drobné kousky nakrájené sušené švestky. Nakonec vmícháme sníh z bílků

  2. Perníkové těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 200 °C asi 20 minut. Upečený perník se sušenými švestkami necháme vychladnout. Po vychladnutí perník potřeme čokoládovou polevou a můžeme posypat sekanými ořechy nebo strouhaným kokosem

  3. Perník se sušenými švestkami necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!