Pesto z medvědího česneku recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 2 špetky sůl 8 lžic olivový olej 60 g parmezán 4 hrstě kešu oříšky 60 listů medvědí česnek
Postup Pesto z medvědího česneku
Postup přípravy receptu
-
Listy medvědího česneku omyjeme a rozmixujeme spolu s kešu oříšky. Poté postupně přiléváme olivový olej. Do vzniklé směsi vmícháme strouhaný parmezán a sůl. Uvedené množství soli si můžeme přizpůsobit
Hotové pesto z medvědího česneku rovnou spotřebujeme, nebo jím naplníme skleničky, které před uzavřením ještě lehce zakápneme olivovým olejem. Takto uskladněné pesto z medvědího česneku uchováváme v lednici
Na obrázku je zobrazené množství z poloviční dávky
Pesto z medvědího česneku používáme k přípravě pokrmů, k dochucení, ale také jako samostatnou přílohu.