Pesto z medvědího česneku recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 špetky sůl
8 lžic olivový olej
60 g parmezán
4 hrstě kešu oříšky
60 listů medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Listy medvědího česneku omyjeme a rozmixujeme spolu s kešu oříšky. Poté postupně přiléváme olivový olej. Do vzniklé směsi vmícháme strouhaný parmezán a sůl. Uvedené množství soli si můžeme přizpůsobit

  2. Hotové pesto z medvědího česneku rovnou spotřebujeme, nebo jím naplníme skleničky, které před uzavřením ještě lehce zakápneme olivovým olejem. Takto uskladněné pesto z medvědího česneku uchováváme v lednici

  3. Na obrázku je zobrazené množství z poloviční dávky

  4. Pesto z medvědího česneku používáme k přípravě pokrmů, k dochucení, ale také jako samostatnou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!