Pesto z medvědího česneku s parmazánem recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 1 hrst parmazán 10 - 15 lžic olivový olej 1 hrst kešu oříšky 2 hrstě medvědí česnek
Postup Pesto z medvědího česneku s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Listy medvědího česneku důkladně propláchneme vodou, abychom je zbavili všech nečistot
Medvědí česnek vsypeme do mixéru a přidáme kešu oříšky. Přilijeme olivový olej a vše pečlivě rozmixujeme
Do rozmixovaného pesta z medvědího česneku vmícháme parmazán a podle chuti dosolíme
Pesto uchováváme v uzavíratelných skleničkách, po naplnění obsah ještě zalijeme lžící olivového oleje. Pesto z medvědího česneku nám v lednici vydrží až měsíc
Takto připravené pesto z medvědího česneku podáváme jako studenou omáčku nejen k masu, hodí se také k dochucení těstovin, rýže, podává se na čerstvém i opékaném pečivu, užijeme jej k přípravě dalších pokrmů.