Pesto z medvědího česneku s parmazánem recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 hrst parmazán
10 - 15 lžic olivový olej
1 hrst kešu oříšky
2 hrstě medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Listy medvědího česneku důkladně propláchneme vodou, abychom je zbavili všech nečistot

  2. Medvědí česnek vsypeme do mixéru a přidáme kešu oříšky. Přilijeme olivový olej a vše pečlivě rozmixujeme

  3. Do rozmixovaného pesta z medvědího česneku vmícháme parmazán a podle chuti dosolíme

  4. Pesto uchováváme v uzavíratelných skleničkách, po naplnění obsah ještě zalijeme lžící olivového oleje. Pesto z medvědího česneku nám v lednici vydrží až měsíc

  5. Takto připravené pesto z medvědího česneku podáváme jako studenou omáčku nejen k masu, hodí se také k dochucení těstovin, rýže, podává se na čerstvém i opékaném pečivu, užijeme jej k přípravě dalších pokrmů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!