Pestrá celerová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 40 g cibule 1 l voda 1 ks mrkev 3 lžíce kuskus 3 ks žampiony 300 g řapíkatý celer mletý černý pepř 2 kostky houbový bujón
Postup Pestrá celerová polévka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a škrabkou nakrájíme na hoblinky. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejné kousky
Na másle zpěníme cibuli a česnek. Přidáme žampiony a krátce podusíme. Potom vše zalijeme vodou, přivedeme k varu a vložíme 2 kostky bujónu, mrkev a celer. Jakmile zelenina změkne, polévku odstavíme a vsypeme kuskus. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme asi 10 minut stát, posypeme bylinkami a podáváme
Pestrou celerovou polévku můžeme na talíři zjemnit lžící zakysané smetany. Vhodným příkrmem k celerové polévce je pečivo nebo toast.