Pestrá celerová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
40 g cibule
1 l voda
1 ks mrkev
3 lžíce kuskus
3 ks žampiony
300 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
2 kostky houbový bujón

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a škrabkou nakrájíme na hoblinky. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejné kousky

  2. Na másle zpěníme cibuli a česnek. Přidáme žampiony a krátce podusíme. Potom vše zalijeme vodou, přivedeme k varu a vložíme 2 kostky bujónu, mrkev a celer. Jakmile zelenina změkne, polévku odstavíme a vsypeme kuskus. Podle chuti osolíme a opepříme. Necháme asi 10 minut stát, posypeme bylinkami a podáváme

  3. Pestrou celerovou polévku můžeme na talíři zjemnit lžící zakysané smetany. Vhodným příkrmem k celerové polévce je pečivo nebo toast.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!