Pestrý koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 125 g borůvky 125 g maliny 125 g rybíz krém 125 g cukr 0.5 l mléko 1 balíček vanilkový cukr 2 balíčky vanilkový pudink 3 kelímky zakysana smetana těsto 60 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 125 g máslo 250 g polohrubá mouka
Postup Pestrý koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku, tuk, 60 g cukru, vejce, sůl a 2 lžíce studené vody uhněteme na hladké linecké těsto. Zakryjeme je a dáme asi na 30 minut do chladničky.
Přebereme bobulové ovoce. Borůvky a rybíz opláchneme studenou vodou a osušíme. Rybíz potom stáhneme ze stopek.
Dortovou formu vymažeme tukem. Těsto do ní natlačíme a jeho okraj vytáhneme nahoru. Propícháme je vidličkou.
Pudingový prášek utřeme s 8 lžícemi mléka dohladka. Zbylé mléko, zbylý cukr a vanilkový cukr přivedeme k varu. Přidáme pudingový prášek a za stálého míchání krátce povaříme. Uvařený puding pak odstavíme a vmícháme do něj smetanu. Polovinu krému dáme na těsto. Rozdělíme na ně ovoce, přidáme zbylý krém a uhladíme.
Pečeme na 175 °C asi 50 minut. Potom necháme koláč na mřížce vychladnout. Nakonec jej ozdobíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem.