Pestrý koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

125 g borůvky
125 g maliny
125 g rybíz
krém
125 g cukr
0.5 l mléko
1 balíček vanilkový cukr
2 balíčky vanilkový pudink
3 kelímky zakysana smetana
těsto
60 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
125 g máslo
250 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, tuk, 60 g cukru, vejce, sůl a 2 lžíce studené vody uhněteme na hladké linecké těsto. Zakryjeme je a dáme asi na 30 minut do chladničky.

  2. Přebereme bobulové ovoce. Borůvky a rybíz opláchneme studenou vodou a osušíme. Rybíz potom stáhneme ze stopek.

  3. Dortovou formu vymažeme tukem. Těsto do ní natlačíme a jeho okraj vytáhneme nahoru. Propícháme je vidličkou.

  4. Pudingový prášek utřeme s 8 lžícemi mléka dohladka. Zbylé mléko, zbylý cukr a vanilkový cukr přivedeme k varu. Přidáme pudingový prášek a za stálého míchání krátce povaříme. Uvařený puding pak odstavíme a vmícháme do něj smetanu. Polovinu krému dáme na těsto. Rozdělíme na ně ovoce, přidáme zbylý krém a uhladíme.

  5. Pečeme na 175 °C asi 50 minut. Potom necháme koláč na mřížce vychladnout. Nakonec jej ozdobíme ovocem a poprášíme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!