Pikantní bůček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce sádlo 1 kg vepřový bok marináda 15 stroužků česnek 1 lžička vegeta 1 lžička grilovací koření 1 lžička mletý bílý pepř 1 lžička kari koření 1 lžička sójová omáčka 1 lžička chilli koření 1 lžička tabasco
Postup Pikantní bůček recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřový bok omyjeme, osušíme a jemně osolíme. Na sádle bůček upečeme doměkka v předehřáté troubě na 220°C.
Česnek oloupeme a prolisujeme, přimícháme k němu veškeré koření, sójovou omáčku a vše vymícháme na kašičku.
Kořeněnou směsí potřeme upečený a vychladlý bůček, zabalíme do alobalu a necháme 3 dny v lednici rozležet.
Po třech dnech krájíme pikantní bůček na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem.