Pikantní červené kuře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks kuře
marináda
1 lžíce cukr
3 lžíce olej
sůl
3 lžíce kečup
3 lžičky kari koření
3 lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Rajský protlak, kečup, olej, kari, cukr a sůl smícháme dohromady. Tuto omáčku necháme asi 30 minut odležet.

  2. Připravíme si kuře. Omyjeme ho, položíme ho do mísy a zalijeme připravenou omáčkou. Přikryjeme a uložíme do ledničky. Může tam být až do příštího dne.

  3. V zapékací míse rozpustíme kousek másla, kuře položíme kůrčičkou nahoru a polijeme zálivkou, ve které se kuře marinovalo. Pikantní červené kuře pečeme v troubě na 180 °C 45 - 55 minut.

  4. Pikantní červené kuře podáváme těstovinami, brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!