Pikantní česneková příloha z brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 stroužků česnek
sůl
500 g brambory
1 ks žloutek
1 hrst mandle
0.5 šálku olivový olej
podle chuti
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, uvaříme a rozšťoucháme. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme.

  2. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Do mísy k němu postupně přidáváme brambory a pořádně promícháváme.

  3. Do takto vzniklé pasty postupně za dalšího míchání po troškách přidáváme olej. Osolíme a přidáme jemně nasekané mandle se žloutkem. Nakonec podle vlastní chuti vmícháme ocet.

  4. Česneková příloha z brambor je značně pikantní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!