Pikantní čínská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce solamyl
2 lžíce bílé víno
1 l masový vývar
300 g bílé zelí
1 ks cibulka s natí
1 hrst sušené houby
200 g vepřové maso
podle chuti
glutasol
2 lžíce sójová omáčka
mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do malého množství vody. Omyté zelí jemně nakrouháme. Vepřové maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Cibulku i s natí rozkrájíme nadrobno. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody.

  2. Maso osmahneme na oleji dočervena. Přisypeme pálivou papriku. Zalijeme masovým vývarem, nebo vývarem z polévkové kostky. Přidáme nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut.

  3. Pak přilijeme sójovou omáčku, víno. Přidáme špetku glutasolu (nebo vegety), případně dochutíme solí. Těsně před koncem varu přisypeme drobně nakrájenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl.

  4. Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme nalévat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!