Pikantní dušené nudličky z kýty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 lžička med 3 lžíce olivový olej 1 sklenka červené víno mletý bílý pepř 1 lžička citronová šťáva 1 lžíce sójová omáčka 1 lžička čerstvý tymián 20 dkg vepřová kýta 3 lžičky granulovaný česnek 1 lžička čerstvý rozmarýn 25 dkg mražená zeleninová směs
Postup Pikantní dušené nudličky z kýty recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Rozpálíme si pánev a nudličky na ní prudce orestujeme bez oleje. Pokud nemáme vhodné nádobí, použijeme tuku co nejméně.
Bylinky, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř zalijeme olejem v misce a trochu pomačkáme. Směs přidáme k restovanému masu. Poloměkké maso zasypeme zeleninou a dále dusíme. Necháme vydusit skoro do sucha, podlijeme červeným vínem a přidáme med a sójovou omáčku. Nudličky necháme již jen prohřát.
Pikantní dušené nudličky z kýty podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory i čerstvé pečivo.