Pikantní dušené nudličky z kýty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička med
3 lžíce olivový olej
1 sklenka červené víno
mletý bílý pepř
1 lžička citronová šťáva
1 lžíce sójová omáčka
1 lžička čerstvý tymián
20 dkg vepřová kýta
3 lžičky granulovaný česnek
1 lžička čerstvý rozmarýn
25 dkg mražená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na tenké nudličky. Rozpálíme si pánev a nudličky na ní prudce orestujeme bez oleje. Pokud nemáme vhodné nádobí, použijeme tuku co nejméně.

  2. Bylinky, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř zalijeme olejem v misce a trochu pomačkáme. Směs přidáme k restovanému masu. Poloměkké maso zasypeme zeleninou a dále dusíme. Necháme vydusit skoro do sucha, podlijeme červeným vínem a přidáme med a sójovou omáčku. Nudličky necháme již jen prohřát.

  3. Pikantní dušené nudličky z kýty podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné jsou brambory i čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!