Hovězí kousky na pepři s kapary recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
vývar
300 g cibule
2 lžíce sádlo
1 - 2 lžičky hladká mouka
chilli koření
750 g hovězí maso přední
mletý černý pepř
1 lžička drcený černý pepř
3 lžíce kapary ve slaném nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme, nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno. Kapary necháme okapat

  2. Na sádle osmažíme cibulku a česnek dozlatova. Do základu vložíme nakrájené maso, které necháme za stálého míchání ze všech stran zatáhnout. Pak přidáme drcený černý pepř, špetku chilli koření, vše podlijeme malým množství vody a zakryté zvolna dusíme přibližně půl hodiny. Pak necháme šťávu vydusit na tuk, vše zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Maso opět podlijeme horkou vodou nebo vývarem a za občasného promíchávání dodusíme v omáčce doměkka. Nakonec vmícháme okapané kapary a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Hovězí kousky na pepři s kapary podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!