Hovězí kousky na pepři s bylinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
0,5 - 1 ks cibule
1 lžíce citronová šťáva
1 snítka čerstvý koriandr
2 lžíce rajský protlak
0,5 - 1 lžíce mletý černý pepř
800 g hovězí kýta
1 špetka sušená šalvěj
1 hrst čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé zelené bylinky jemně usekáme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, pak přidáme maso a ze všech stran orestujeme. Jakmile maso zrůžoví, přisypeme čerstvě mletý černý pepř, usekané bylinky a šalvěj. Opět vše krátce orestujeme, ochutíme rajským protlakem a podlijeme malým množstvím vývaru. Maso zakryjeme a dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou

  3. Dušené hovězí kousky na pepři s bylinkami rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými šiškami nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!