Hovězí kousky na pepři s bylinkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl vývar 0,5 - 1 ks cibule 1 lžíce citronová šťáva 1 snítka čerstvý koriandr 2 lžíce rajský protlak 0,5 - 1 lžíce mletý černý pepř 800 g hovězí kýta 1 špetka sušená šalvěj 1 hrst čerstvá petrželová nať
Postup Hovězí kousky na pepři s bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé zelené bylinky jemně usekáme
Na oleji necháme zpěnit cibulku s česnekem, pak přidáme maso a ze všech stran orestujeme. Jakmile maso zrůžoví, přisypeme čerstvě mletý černý pepř, usekané bylinky a šalvěj. Opět vše krátce orestujeme, ochutíme rajským protlakem a podlijeme malým množstvím vývaru. Maso zakryjeme a dusíme za občasného podlévání vývarem doměkka. Nakonec pokrm podle potřeby dosolíme a dochutíme citronovou šťávou
Dušené hovězí kousky na pepři s bylinkami rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými šiškami nebo těstovinami.