Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
3 lžíce mléko
30 g strouhaný parmazán
4 lžíce hladká mouka
100 g anglická slanina
150 g růžičková kapusta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat

  2. Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko

  3. Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova

  4. Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodným doplňkem jsou nejrůznější bylinkové omáčky a toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!