Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 3 lžíce mléko 30 g strouhaný parmazán 4 lžíce hladká mouka 100 g anglická slanina 150 g růžičková kapusta mletý černý pepř
Postup Růžičková kapusta v sýrovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky zbavíme horních ovadlých lístků a košťál křížem nařízneme. Omyjeme a vhodíme do vroucí vody, kterou jsme osolili a opepřili. Vaříme zvolna 4 - 5 minut, potom kapustičky vyjmeme a vložíme do mísy se studenou vodou. Necháme vychladnout a okapat
Připravíme si těstíčko. Vejce rozšleháme v mléce, osolíme a opepříme. Postupně přidáme mouku, jemně strouhaný parmazán a vymícháme středně husté těstíčko
Každou růžičku zabalíme do plátku anglické slaniny, propíchneme jehlou nebo párátkem, namáčíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě oleje dorůžova
Smaženou růžičkovou kapustu v sýrovém těstíčku necháme okapat na papírové utěrce a ihned podáváme. Vhodným doplňkem jsou nejrůznější bylinkové omáčky a toasty.