Pikantní fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 stroužky česnek
1 ks cibule
4 plátky chléb
2 ks rajče
2 ks mrkev
250 g fazole
0.5 lžičky chilli paprička
2 ks zeleninový bujón
2 ks stonek celeru
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole zalijeme 1500 ml vody a necháme namočené přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka ve stejné vodě s zeleninovým bujónem.

  2. Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, oloupanou cibuli na kostičky, nasekanou chilli papričku a ještě 10 minut vaříme.

  3. Polovinu obsahu odebereme, necháme částečně vychladnout a rozmixujeme ji do hladké konzistence. Kaši vrátíme zpět, přidáme očištěný nakrájený celer s oloupanými rajčaty a tři utřené stroužky česneku ke solí. Vaříme dalších 15 minut.

  4. Chléb nakrájíme na kostky, osmažíme je na oleji a potřeme rozetřeným česnekem se solí.

  5. Slaninu nakrájíme na nudličky, osmažíme a přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme a dopepříme.

  6. Pikantní fazolovou polévku servírujeme s opečenými kousky chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!