Pikantní fazolová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 4 stroužky česnek 1 ks cibule 4 plátky chléb 2 ks rajče 2 ks mrkev 250 g fazole 0.5 lžičky chilli paprička 2 ks zeleninový bujón 2 ks stonek celeru podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pikantní fazolová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole zalijeme 1500 ml vody a necháme namočené přes noc. Druhý den je uvaříme doměkka ve stejné vodě s zeleninovým bujónem.
Přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, oloupanou cibuli na kostičky, nasekanou chilli papričku a ještě 10 minut vaříme.
Polovinu obsahu odebereme, necháme částečně vychladnout a rozmixujeme ji do hladké konzistence. Kaši vrátíme zpět, přidáme očištěný nakrájený celer s oloupanými rajčaty a tři utřené stroužky česneku ke solí. Vaříme dalších 15 minut.
Chléb nakrájíme na kostky, osmažíme je na oleji a potřeme rozetřeným česnekem se solí.
Slaninu nakrájíme na nudličky, osmažíme a přidáme do polévky. Podle chuti dosolíme a dopepříme.
Pikantní fazolovou polévku servírujeme s opečenými kousky chleba.