Pikantní grilovací čatní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
5 stroužků česnek
1 lžíce olej
1 lžička sůl
2 ks cibule
2 ks jablko
1 hrst rozinky
0.5 lžičky mletá skořice
1 hrst vlašské ořechy
2 lžíce sladký kečup
čerstvě mletý pepř
1 ks naložená feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka očistíme. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Jablka nakrájíme i se slupkou na kousky, ořechy také nasekáme.

  2. Na oleji rozpustíme cukr, hned přidáme cibuli a osmahneme ji, až zesklovatí. Pak přidáme ostatní suroviny - jablka na kousky, rozinky, skořici, čerstvě mletý pepř, sůl, sekané ořechy, opravdu najemno nasekanou nakládanou feferonku. Za občasného míchání dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Když směs začne mít kašovitou konzistenci, přidáme česnek a ještě 5 minut provaříme. Nakonec přidáme 2 lžíce sladkého kečupu, zamícháme a necháme pod pokličkou dojít mimo plotnu.

  3. Pikantní grilovací čatní lze podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!