Pikantní grilovaný pstruh recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 0,3 lžiček tymián 4 ks pstruh 6 lžic olivový olej mletý pepř 0,3 lžiček mletá paprika 4 lžíce citronová šťáva 0,3 lžiček chilli koření
Postup Pikantní grilovaný pstruh
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy omyjeme, očistíme, nasolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou
Česnek oloupeme a rozmělníme
Do oleje vmícháme česnek, mletou papriku, tymián a chilli koření. Vzniklou směsí potřeme připravené ryby
Na dobře rozpáleném grilu opékáme 8 minut z jedné strany, poté otočíme a stejně dlouhou dobu pečeme i z druhé
Grilovaného pstruha podáváme s opečeným bramborem ve slupce, grilovaným lilkem a pažitkovým dresinkem.