Pikantní hovězí guláš se šalotkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 1 lžička sůl sůl majoránka 500 g cibule vegeta 2 ks feferonka 1 ks šalotka 1 - 2 lžíce hladká mouka 0,5 lžiček drcený kmín 500 g hovězí kližka 1 lžíce rajský protlak 1 balíček mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce gulašové koření
Postup Pikantní hovězí guláš se šalotkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí kližku omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
V kastrolu si rozpálíme sádlo a přidáme nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět a přidáme kostky masa. Maso zarestujeme, osolíme, opepříme a přidáme lžíci rajského protlaku, sáček sladké mleté papriky, drcený kmín, gulášové koření, česnek na plátky a feferonky. Vše promícháme a podlijeme vodou. Pikantní hovězí guláš přikryjeme poklicí a pozvolna necháme dusit 90 - 120 minut
Měkké maso vyjmeme, výpek necháme zredukovat a zlehka zahustíme hladkou moukou nebo rozmočeným chlebem. Zvolna necháme povařit. Jestliže chceme šťávu hladkou, pak ji propasírujeme přes cedník. Dochutíme šťávu majoránkou a vegetou
Pikantní hovězí guláš se šalotkou servírujeme jako hlavní chod s houskovým knedlíkem nebo jako večeři podáváme s chlebem. Nakonec guláš na talíři posypeme šalotkou nakrájenou na kolečka.