Pikantní játra na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
2 ks cibule
1 ks bobkový list
drcený kmín
700 g vepřová játra
300 g čerstvé houby
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 lžička mletá pálivá paprika
nať jarní cibulky
1 konzerva malý rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na menší kousky

  2. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá. Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout. Nakonec směs podle potřeby dochutíme a podáváme

  3. Pikantní játra na houbách rozdělíme na porce a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Chutnou přílohou jsou špagety nebo bageta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!