Pikantní játra na houbách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek olej sůl vývar 2 ks cibule 1 ks bobkový list drcený kmín 700 g vepřová játra 300 g čerstvé houby 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžička mletá pálivá paprika nať jarní cibulky 1 konzerva malý rajský protlak
Postup Pikantní játra na houbách
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, očistíme, nakrájíme na kostky a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a sloupnutý česnek nakrájíme nadrobno. Čerstvé lesní houby očistíme a nakrájíme na menší kousky
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme houby a špetku drceného kmínu, pepř, sůl a vše za stálého míchání na mírném ohni opékáme asi 10 minut. Nyní k houbové směsi přidáme játra a jakmile zbělají, přisypeme obě papriky, vše krátce orestujeme a vmícháme rajský protlak. Přidáme bobkový list a směs podlijeme malým množstvím vývaru. Zakryté dusíme tak dlouho, dokud játra nebudou zcela hotová, ale ne tvrdá. Proto pokrm hlídáme, neboť delší úpravou by mohla játra ztvrdnout. Nakonec směs podle potřeby dochutíme a podáváme
Pikantní játra na houbách rozdělíme na porce a posypeme nasekanou natí jarní cibulky. Chutnou přílohou jsou špagety nebo bageta.