Pikantní kotleta s česnekovo-rozmarýnovým obalem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 špetky sůl
máslo
1,5 hrnek strouhanka
1 větvička rozmarýn
2 lžíce parmazán
olivový olej
4 ks vepřová kotleta

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety s kostí po opláchnutí a osušení naklepeme. Rozmarýn s česnekem nasekáme nadrobno, přidáme sůl, nastrouhaný parmazán, strouhanku a dobře promícháme

  2. Kotlety nejprve potřeme ze všech stran olejem, poté obalíme ve strouhankové směsi a dobře přimáčkneme. Kotlety přikryjeme slabounkými plátečky nakrájeného másla

  3. Kotlety položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova a nezapomeneme obrátit

  4. Pikantní kotlety s česnekovo-rozmarýnovým obalem zachutnají s bramborovou přílohou, nebo jen s barevným sezonním salátem a čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!