Pikantní kotleta s česnekovo-rozmarýnovým obalem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 špetky sůl máslo 1,5 hrnek strouhanka 1 větvička rozmarýn 2 lžíce parmazán olivový olej 4 ks vepřová kotleta
Postup Pikantní kotleta s česnekovo-rozmarýnovým obalem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety s kostí po opláchnutí a osušení naklepeme. Rozmarýn s česnekem nasekáme nadrobno, přidáme sůl, nastrouhaný parmazán, strouhanku a dobře promícháme
Kotlety nejprve potřeme ze všech stran olejem, poté obalíme ve strouhankové směsi a dobře přimáčkneme. Kotlety přikryjeme slabounkými plátečky nakrájeného másla
Kotlety položíme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme dozlatova a nezapomeneme obrátit
Pikantní kotlety s česnekovo-rozmarýnovým obalem zachutnají s bramborovou přílohou, nebo jen s barevným sezonním salátem a čerstvým pečivem.