Pikantní kuřecí játra na česneku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek sůl 1 ks feferonka 600 g kuřecí játra čerstvě mletý černý pepř 2 lžíce domácí vepřové sádlo
Postup Pikantní kuřecí játra na česneku
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra zbavíme nepotřebných částí, omyjeme a osušíme. Očištěný česnek pokrájíme na plátky a feferonku na jemno
V hrnci rozpálíme domácí vepřové sádlo, přidáme kuřecí játra a zprudka opékáme z každé strany, celkem asi 5 - 7 minut. Játra mají zůstat uvnitř měkká, šťavnatá a růžová, ale ne syrová. Jestli jsou už játra dobrá, se přesvědčíme vpichem jehlicí. Pokud nevytéká krvavá šťáva, ale jen čirá šťáva, jsou tehdy játra už hotová a správně propečená
Přidáme nakrájený česnek a feferonku, necháme za stálého míchání pěkně rozvonět (asi 1 - 2 minuty), máme hotovo a vypneme plamen
Pikantní kuřecí játra na česneku servírujeme horká, na talíři ještě osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Kuřecí játra podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem, případně s vařenými novými brambory, přelitými čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí.