Pikantní kuřecí játra na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks feferonka
600 g kuřecí játra
čerstvě mletý černý pepř
2 lžíce domácí vepřové sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí játra zbavíme nepotřebných částí, omyjeme a osušíme. Očištěný česnek pokrájíme na plátky a feferonku na jemno

  2. V hrnci rozpálíme domácí vepřové sádlo, přidáme kuřecí játra a zprudka opékáme z každé strany, celkem asi 5 - 7 minut. Játra mají zůstat uvnitř měkká, šťavnatá a růžová, ale ne syrová. Jestli jsou už játra dobrá, se přesvědčíme vpichem jehlicí. Pokud nevytéká krvavá šťáva, ale jen čirá šťáva, jsou tehdy játra už hotová a správně propečená

  3. Přidáme nakrájený česnek a feferonku, necháme za stálého míchání pěkně rozvonět (asi 1 - 2 minuty), máme hotovo a vypneme plamen

  4. Pikantní kuřecí játra na česneku servírujeme horká, na talíři ještě osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Kuřecí játra podáváme s čerstvě upečeným domácím chlebem, případně s vařenými novými brambory, přelitými čerstvým máslem a posekanou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!