Pikantní kuřecí polévka po thajsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 100 g hlíva ústřičná 3 ks šalotka 500 ml kuřecí vývar 3 lžíce rybí omáčka 400 ml kokosové mléko 3 lžíce sladká chilli omáčka 1 ks kuřecí prso 3 ks čínská červená chilli paprička 0 svazečků asijská bazalka
Postup Pikantní kuřecí polévka po thajsku recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme všechny ingredience. Postup vaření je rychlý a každé zdržení může znamenat to, že nedosáhneme požadované chuti. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Hlívu očistíme a nakrájíme najemno, česnek nakrájíme na tenké plátky, šalotku nakrájíme na tenká kolečka. Chilli papričky rozpůlíme, zbavíme semínek, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na drobné nudličky.
Rozehřejeme pánev wok a dáme do ní zhruba 3 lžíce oleje. Nejlepší je podzemnicový, ale může být i klasický rostlinný. Na oleji zprudka osmahneme maso. Až bude maso krásně zatažené a začne chytat nazlátlou barvu, vyndáme jej a uchováme v teple.
V misce smícháme česnek, chilli papričky a šalotku, přidáme rybí omáčku a promícháme. Směs nalijeme do pánve a zhruba 4 minuty smažíme. Do směsi přidáme hlívu, sladkou chilli omáčku, kokosové mléko, vývar a maso. Vše společně vaříme ne déle jak 10 minut. V průběhu omyjeme bazalku a nasekáme ji na nudličky. Bazalku vhodíme do polévky a vaříme ještě asi 2 minuty.
Horkou pikantní kuřecí polévku po thajsku servírujeme nejlépe v miskách. Dozdobit můžeme na jemno nakrájenou jarní cibulkou.