Pikantní kuřecí polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky pažitka
1 kg kuře
6 lžic sojová omáčka
2 ks mladá cibulka
podle chuti
sůl
mletý pepř
pikantní peperončíno
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vykostíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do misky s nakrájenými cibulkami, pažitkou a najemno nasekaným česnekem. Přidáme špetku pepře, peperončíno, sojovou omáčku a důkladně promícháme.

  2. Kosti z kuřete dáme vařit do 5 šálků studené vody, vaříme 1 hodinu.

  3. Na hluboké pánvi důkladně orestujeme nakrájenou kuřecí směs, restujeme, dokud nebudou kuřecí kousky pěkně zlatavé.

  4. Kuřecí bujon z kostí scedíme přes čisté plátno, přidáme vodu, abychom měli 1 litr, a dodáme orestovanou kuřecí směs. Vaříme, dokud kuřecí maso nebude celkem měkké. Dochutíme solí a pepřem.

  5. Pikantní kuřecí polévku podáváme teplou se zvlášť uvařenými polévkovými těstovinami. Těstoviny zvolíme podle naší chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!