Pikantní mexické hovězí s fazolemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
3-4 ks rajče
2 ks červená paprika
1 balíček rajský protlak
3 ks zelená chilli paprička
400 g červené fazole v nálevu
podle chuti
sůl
hřebíček
koriandr
oregano
chilli koření
celá skořice
mletý černý pepř
podle potřeby
hovězí maso
2 lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

  1. Fazole s nálevem přecedíme přes cedník a propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Cibuli oloupeme a nasekáme na hrubé kostičky. Papriky a chilli papričky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme semínek. Papriky nasekáme na hrubo a chilli papričky nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Rajčata, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Hovězí maso nakrájíme na kostky.

  2. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej. Česnek spolu s paprikami, chilli papričkami, skořicí, hřebíčkem, oreganem, mletým chilli a hovězím masem vložíme do kastrolu. Směs osolíme, opepříme a za občasného promíchání (ne moc zprudka) opékáme asi 5 minut, až maso zhnědne.

  3. Dále přidáme rajčata, protlak a 450 ml vody. Omáčku přivedeme k varu, potom zmírníme teplotu, přikryjeme a 30 minut zvolna dusíme. Přidáme fazole a odkryté podusíme ještě 20 minut. Podle chuti mexickou hovězí omáčku s fazolemi osolíme a opepříme. Nakonec nasekáme dvě lžíce koriandru a těsně před podáváním koriandr zamícháme do pokrmu.

  4. Pikantní mexické hovězí s fazolemi nejlépe chutná s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!