Pikantní polévka z červené řepy a rajčat recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 600 ml vývar máslo 3 ks rajče bazalka 1 ks chilli paprička 100 ml červené víno 1/2 lžičky čerstvý zázvor smetana ke šlehání čerstvá bazalka 1 ks červená cibule mletý černý pepř 4 ks vakuovaná červená řepa
Postup Pikantní polévka z červené řepy a rajčat
Postup přípravy receptu
-
Vakuovanou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku jemně nasekáme. Oloupaný závor jemně nastrouháme. Omytou bazalku nakrájíme nadrobno
Na másle necháme zesklovatět cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor. Pak vmícháme plátky rajčat, červenou řepu, vše osolíme, opepříme a krátce orestujeme
Zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme bazalku a zvolna povaříme 10 - 15 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem do hladka a polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Pikantní polévku z červené řepy a rajčat na talíři zakapeme smetanou, ozdobíme bazalkou a podáváme s pečivem.