Pikantní polévka z červené řepy a rajčat recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
600 ml vývar
máslo
3 ks rajče
bazalka
1 ks chilli paprička
100 ml červené víno
1/2 lžičky čerstvý zázvor
smetana ke šlehání
čerstvá bazalka
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
4 ks vakuovaná červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Vakuovanou červenou řepu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku jemně nasekáme. Oloupaný závor jemně nastrouháme. Omytou bazalku nakrájíme nadrobno

  2. Na másle necháme zesklovatět cibuli, česnek, chilli papričku a zázvor. Pak vmícháme plátky rajčat, červenou řepu, vše osolíme, opepříme a krátce orestujeme

  3. Zeleninu podlijeme vínem a vaříme, dokud se alkohol neodpaří. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme bazalku a zvolna povaříme 10 - 15 minut. Měkkou zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem do hladka a polévku podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Pikantní polévku z červené řepy a rajčat na talíři zakapeme smetanou, ozdobíme bazalkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!