Pikantní řízek z Krnova recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 plátků vepřová kýta na obalení 1 stroužek česnek 2 ks vejce strouhanka 1 lžíce čedar hladká mouka 1 lžíce bílý jogurt podle chuti sůl chilli koření mletý černý pepř čtyřbarevný pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Pikantní řízek z Krnova recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové kýty naklepeme z obou stran, osolíme a na každý nameleme chilli koření a čtyřbarevný pepř. Česnek oloupeme a prolisujeme. Čedar nastrouháme na jemném struhadle.
Vejce rozšleháme se špetkou soli, chilli koření, mletého černého pepře, lžící bílého jogurtu a prolisovaným česnekem. Strouhanku smícháme s trochou čedaru. Řízky obalíme v hladké mouce, protáhneme ve vaječné směsi a obalíme v jemné strouhance.
Pikantní řízky smažíme z obou stran v rozpáleném oleji.
Pikantní řízek z Krnova podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Výborně chutná i s chlebem namazaným hořčicí a kyselou okurkou. Řízky jsou samozřejmě skvělé teplé i za studena.