Pikantní rybí salát recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr sůl 0,5 l ocet 400 ml majonéza 1 l voda 2 - 3 kg ryba mletý černý pepř 1 lžíce pikantní plnotučná hořčice 1 sklenice zeleninová směs moravanka
Postup Pikantní rybí salát
Postup přípravy receptu
-
Na salát můžeme použít cejna nebo jakoukoliv jinou rybu. Vykuchané a očištěné ryby nakrájíme na 3 - 4 větší kusy. Velikost kusů záleží na velikosti ryby. Rybí maso převaříme vodu a necháme zchladnout
Po vychladnutí smícháme vodu s octem. Kousky ryby naskládáme do nádoby a zalijeme připraveným lákem z octa a vody. Nádobu neprodyšně uzavřeme a dáme do lednice na tři dny uležet
Po odležení vyjmeme z ryby páteř s žebrami a nakrájíme na zhruba 2 cm velké kousky. Kousky ryby vložíme do mísy, přidáme nadrobno pokrájenou zeleninu, majonézu a koření. Vše promícháme a dáme na jeden den do lednice
Pikantní rybí salát podáváme s čerstvým pečivem.