Pikantní salát s jidášovým uchem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2-3 lžíce olej
1 špetka sůl
1 ks pórek
1 ks okurka
1 ks červená paprika
1 lžíce chilli koření
1 konzerva sterilovaná kukuřice
jidášovo ucho

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Okurku nakrájíme na kostičky, papriku taky. Pórek nakrájíme na slabé kroužky. Zeleninu promícháme, osolíme, ocukrujeme a necháme pustit šťávu asi 2 - 4 hodiny.

  2. Jidášovo ucho povaříme a nakrájíme na kousky. Ucho a scezenou kukuřici vmícháme do zeleniny. Ohřejeme si olej a nasypeme do něj lžíci chilli koření. Necháme chvíli zahřát, až začne chilli hnědnout. Olej odstavíme. Do cedníku dáme ubrousek a olej scedíme, abychom jej měli čistý. Chilli olejem zalijeme zeleninu, promícháme a necháme asi hodinu uležet.

  3. Pikantní salát s jidášovým uchem podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!