Pikantní salát s jidášovým uchem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2-3 lžíce olej 1 špetka sůl 1 ks pórek 1 ks okurka 1 ks červená paprika 1 lžíce chilli koření 1 konzerva sterilovaná kukuřice jidášovo ucho
Postup Pikantní salát s jidášovým uchem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Okurku nakrájíme na kostičky, papriku taky. Pórek nakrájíme na slabé kroužky. Zeleninu promícháme, osolíme, ocukrujeme a necháme pustit šťávu asi 2 - 4 hodiny.
Jidášovo ucho povaříme a nakrájíme na kousky. Ucho a scezenou kukuřici vmícháme do zeleniny. Ohřejeme si olej a nasypeme do něj lžíci chilli koření. Necháme chvíli zahřát, až začne chilli hnědnout. Olej odstavíme. Do cedníku dáme ubrousek a olej scedíme, abychom jej měli čistý. Chilli olejem zalijeme zeleninu, promícháme a necháme asi hodinu uležet.
Pikantní salát s jidášovým uchem podáváme s čerstvým pečivem.