Pikantní slepičí polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 1 l voda 0.5 ks pórek 1 lžíce glutasol 1 ks slepice nasekaná petrželka citronová kůra 150 g hlávkové zelí 3 ks vejce natvrdo 4 lžičky koření Nasi Goreng
Postup Pikantní slepičí polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou slepici uvaříme v mírně osolené vodě s citronovou kůrou. Pak ji vykostíme a maso nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek očistíme a posekáme najemno.
Cibuli a česnek osmahneme s kořenící směsí na oleji. Dáme do procezeného vývaru, přidáme maso, na jemné nudličky nakrájené zelí a pórek. Přidáme také vejce uvařená natvrdo nakrájená na kolečka a glutasol. Slepičí polévku necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí.
Pikantní slepičí polévku podáváme s čerstvým pečivem a zdobíme petrželkou. Koření Nasi Goreng je indonéská kořenící směs k přípravě masa, ryb a drůbeže. Umožňuje pikantní a neobvyklou úpravu darů moře a různých druhů zeleniny. Je mírně pálivá. Obsahuje: česnek, kurkumu, sušený pórek, celer, karotku, koriandr, muškát a chilli.