Pikantní smažený květák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce olej olej sůl 1 ks vejce 400 ml voda 2 ks bobkový list 100 g hladká mouka 30 g škrobová moučka 1 lžička chilli koření mletý černý pepř 70 g cornflakes 1 ks větší květák
Postup Pikantní smažený květák
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozdělíme na větší růžičky a košťál nakrájíme na malé kousky. Do napařovacího hrnce dáme vodu, do ní vložíme kousky košťálu, bobkový list a sůl. Chvíli povaříme a přikryjeme napařovací částí, do které jsme rozložili růžičky květáku. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme do poloměkka
Příprava těstíčka. Cornflakes jemně umeleme, promícháme s hladkou moukou, škrobovou moučkou, solí, pepřem a chilli kořením. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali vejce a olej. Řádně promícháme v hladké hustší těstíčko, které necháme 10 až 15 minut odstát
Vychladlý květák osolíme, namáčíme do těstíčka a zprudka smažíme ve vysoké vrstvě oleje dorůžova. Pro snadnější práci doporučuji použít fritovací hrnec
Pikantní smažený květák necháme okapat a podáváme podle chuti s různými omáčkami, bylinkovou nebo ostrou chilli. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.